Futhorc Vikings

drakkar 4 CFuthorc Vikings is een samenwerkingsverband tussen Viking reenactment groepen uit Nederland en België. 

1200 jaar geleden was een reizende groep Vikingen meestal een samenstelling van families en dorpsgenoten die op reis gingen met een gemeenschappelijk doel. Dat doel was vaak een handelsreis, soms een plundertocht of de zoektocht naar betere landbouwgronden.

Futhorc Vikings is ook zo’n samenkomst van Vikingen met een gemeenschappelijk doel. Dat doel is om door demonstraties van verschillende ambachten en vaardigheden, scholing en voorlichting, de belangstelling voor geschiedenis en cultuur aan te wakkeren en de aandacht te vestigen op waarden die mensen met elkaar verbinden. Respect, samenwerking en eergevoel zijn daarbij sleutelwoorden.

Joren's Viking Verhalen

Jorens Viking VerhalenJoren’s Viking verhalen zijn knotsgekke avonturen vol vreemde wendingen en bijzondere figuren.

Met hier en daar een droge mop en een bizarre kwinkslag worden zowel kleine als grote kinderen meegezogen in een authentiek verhaal vol wijsheden.

Bovendien zijn er geruchten, dat die gekke poppetjes toch wel heel erg lijken op sommige echte Vikingen …

Zouden die vreemde Saga’s dan toch een kern van waarheid bevatten? Verzamel rond het kleine podium en ontdek het zelf!

Svartir Ulfarnir

10449517 674616615946468 1508495349825673257 nSvartir Ulfarnir is een Viking reenactment groep gebaseerd in België. We zijn een huurlingen groep gesitueerd in de 10de – vroege 11de eeuw. Deel van de Varangian Guard, in dienst van de Byzantijnse keizer, maar we hebben ook zo onze eigen agenda.

Svartir Ulfarnir vrij vertaald betekend ‘zwarte wolven’. Net zoals wolven vormen we een sterke roedel, een familie. En we beschouwen iedereen binnen onze groep als gelijk. Als een huurlingen groep zijn we gespecialiseerd in het zwaardvechten, show fights, zwaardvecht workshops en ruwe, maar nog steeds speelse games.

Svatir Ulfarnir wordt geleid door Jacky Pinchin als Jarl met Gunther van Houdt als Second.

Lees meer...

The Ravens

The Ravens FB1

The Ravens is een rondreizende groep Viking reenactors gebaseerd in Nederland.

In 2018 begonnen als een kleine groep vikingen verbonden aan kasteel Doornenburg. Maar zoals echte vikingen betaamd, hebben The Ravens gekozen voor het reizen. Krijgers, boogschutters, ruiters (met hun paarden) trekken samen op met handeldrijvende ambachtslieden en huisvolk. Zo laten ze zo getrouw mogelijk het leven van een reizende groep Vikingen zien.

The Ravens wordt geleid door Paul Magill als Jarl met Paul Kendall als Second.

The traveling company of Aslaug Thorsdottir

Aslaug Thorsdottir 5x5Dit is ‘the traveling company of Aslaug Thorsdottir’ of kortweg 'het reizende Gezelschap'. Het gezelschap is gebaseerd in België.

Het reizende Gezelschap is een kleine groep van eveneens compacte vikingen. Hoewel ze zeer vredelievend zijn worden ze aangevoerd door een dappere shieldmaiden. Ze spenderen hun dagen met het uitvoeren van verloren ambachten zoals middeleeuws koken, naaien, naalbinden en eeuwenoude verhalen vertellen. Met een set authentieke viking volksspelen, een viking verhalenverteller en vuurrituelen eren en volvoeren ze alledaagse huiselijke en spirituele gebruiken.

Aslaug Thorsdottir wordt geleid door Silke Vandenberghe als Jarl met Joren Vandenberghe als Second.

Lees meer...